Bel mij terug !

Rentemiddeling bij steeds meer banken mogelijk

21 oktober 2015 no comments Bax & van Beek

We hebben goed nieuws voor u: staatssecretaris Wiebes (Financiën) gaat de fiscale belemmeringen rondom rentemiddeling nog dit jaar wegnemen. Dit betekent dat hij boeterente in fiscaal opzicht gaat beschouwen als rente en niet langer als kosten. Dit betekent dat u als huiseigenaar aftrek kunt krijgen voor de boeterente. Niet alleen bij betaling ineens, maar ook als de boete wordt uitgesmeerd over een langere periode. Hierdoor kan het oversluiten van een hypotheek veel aantrekkelijker worden. Normaliter moet u als huiseigenaar bij tussentijds oversluiten namelijk een forse eenmalige boete betalen. Maar met rentemiddeling wordt die boete over een langere periode uitgesmeerd.

Sommige banken, zoals ING en SNS Bank, bieden al rentemiddeling aan. Andere banken, zoals Rabobank en ABN AMRO, doen het nog niet, vooral vanwege de fiscale onduidelijkheden. We verwachten dat zij nu zeer binnenkort dit standpunt gaan veranderen.

Oversluiten van uw hypotheek. Misschien is het voor u ook wel interessant. Vraag ons om een gesprek en dan kijken we graag met u naar de mogelijkheden.

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *