Bel mij terug !

Aantal autodiefstallen blijft dalen

8 april 2016 Reacties uitgeschakeld voor Aantal autodiefstallen blijft dalen Bax & van Beek

Het aantal gestolen personenauto’s daalde in 2015 ten opzichte van 2014 met 5,8 % naar 10.091 auto’s. De daling is het sterkst in de categorie jonge auto’s: min 14 %. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vermoedt, dat dit het resultaat is, van dat in nieuwe auto’s steeds betere alarmsystemen worden gemonteerd. Het nadeel hiervan is, dat de aandacht van criminelen verschuift naar oudere auto’s van tussen de 4 en 8 jaar oud. In deze categorie steeg het aantal diefstallen dan ook met maar liefst 16 %!

De Top 5 van de gestolen auto’s in 2015 ziet er als volgt uit:
Volkswagen 1 op 307
BMW 1 op 349
Audi 1 op 307
Mercedes-Benz 1 op 560
Opel 1 op 1.536

Preventie-tips
Vanuit bovenvermelde Stichting worden onder meer de volgende preventie-tips gegeven om het risico van diefstal van uw auto te beperken:

  1. Laat buitenshuis nooit autosleutels onbeheerd in een jaszak zitten.
  2. Draai de wielen in de richting van de stoeprand en zet het stuurslot erop.
  3. Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats of parkeer op een goed verlichte plek.
  4. Als u één of meer sleutels kwijt bent, ga dan naar uw dealer om deze uit de autocomputer te laten verwijderen. In de autosleutel of keycard van nieuwere auto’s zit namelijk een chip die met de boordcomputer in uw auto communiceert. Alleen als de auto de sleutel herkent aan de unieke codes, gaan de deuren open en kan de motor starten. Als een sleutel verloren of gestolen is, doet u er goed aan, de unieke codes van die sleutel uit de boordcomputer van uw auto te laten verwijderen. Daarmee is de gestolen sleutel onbruikbaar om uw auto te starten en er mee weg te rijden. Verschillende van deze tips kunnen u helpen om diefstal te voorkomen. Ze voorkomen diefstal niet altijd direct, maar maken het wel zo moeilijker voor de autodief om uw auto te stelen.