Bel mij terug !

De voordelen rond twee autoverzekeringen binnen één gezin

7 mei 2015 no comments Bax & van Beek

Regelmatig krijgen wij de vraag voorgelegd van een relatie of de auto van de partner meeverzekerd kan worden. Vaak is dat geen enkel probleem. Of dat ook de beste oplossing is, hangt echter af van de situatie. Het hangt van een aantal aspecten af. Neem nou bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren. Als u schadevrije jaren hebt opgebouwd en uw partner niet, is het voordeliger om de auto op uw eigen naam te verzekeren. U moet zich dan wel realiseren dat uw partner dan geen schadevrije jaren opbouwt. Want schadevrije jaren worden altijd opgebouwd op naam van één persoon.

U heeft zelf een auto met autoverzekering en u wilt een tweede auto, die van uw partner verzekeren? Dan is ons advies om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren om te kunnen profiteren van uw schadevrije jaren. U maakt dan namelijk gebruik van een tweede autoregeling. Bij sommige verzekeraars is het dan zelfs mogelijk om de auto op naam van uw partner te verzekeren. Het voordeel daarvan is dat uw partner dan ook zelf schadevrije jaren opbouwt.

Er zijn ook verzekeraars die een regeling hebben voor de tweede gezinsauto. Als u bij een dergelijke verzekeraar twee auto’s verzekert, krijgt u voor de tweede auto dezelfde korting op de premie als voor de eerste auto. Dat kan een mooie besparing opleveren. Wat is handig voor uw auto’s en met welke voorwaarden voor de autoverzekering moet u rekening houden? We laten het u graag zien!

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *