Bel mij terug !

Eén op de drie Nederlanders tussen de 50 en 59 jaar denkt niet genoeg geld te hebben na pensioen

21 oktober 2015 Reacties uitgeschakeld voor Eén op de drie Nederlanders tussen de 50 en 59 jaar denkt niet genoeg geld te hebben na pensioen Bax & van Beek

Kunt u zeggen dat u er vertrouwen in heeft dat u genoeg geld te besteden hebt na uw pensioen? Als u nee zegt, dan geeft u hetzelfde antwoord als 1 op de 4 Nederlanders op deze vraag. Dat baart ons zorgen. Gezien de recente pensioenontwikkelingen zit er nou eenmaal steeds minder in het vat. En gezien de ontwikkelingen naar een meer individueel systeem, is de noodzaak om zelf een potje op te bouwen zeer groot. Deze noodzaak zal vooral voor jongeren sterk toenemen. Wat is er over 40 jaar over van de pensioenpot? Het ongelukkige doet zich nu voor dat juist jongeren aangeven dat zij liefst rond hun 63ste met pensioen wensen te gaan. De acceptatie om langer door te werken is bij deze groep nog maar beperkt aanwezig. En dat terwijl zij juist tot hun 68ste en misschien zelfs 69ste door zullen moeten werken.

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: onderneem vandaag al stappen om een potje op te bouwen voor later. En wijs uw kinderen op de noodzaak hiervan. Met kleine financiële stapjes is veel te bereiken, vooral als er nog een verre horizon is. We helpen u graag met uw persoonlijke financiële inrichting voor later.