Bel mij terug !

Meer vertrouwen in de woningmarkt!

21 april 2015 Reacties uitgeschakeld voor Meer vertrouwen in de woningmarkt! Bax & van Beek

Wat een goed nieuws om te horen: vier op de tien starters verwacht dit jaar een bod uit te brengen op een koopwoning. De voornaamste redenen voor het bod zijn de aantrekkelijke huizenprijzen en de lage hypotheekrente. En de verwachting dat deze hypotheekrente niet verder zal dalen. Net als de huizenprijzen. Die lijken nu echt op het laagste punt. Dus dat kan het kopen van een woning nu extra aantrekkelijk maken.

Daarnaast blijkt dat ruim een kwart van de koopwoningbezitters overweegt om komend kwartaal af te lossen op zijn hypotheek. Voor 2015 schatten de koopwoningbezitters in dat zij gemiddeld ruim ÔéČ 12.000,- gaan aflossen op hun hypotheek. Wij herkennen deze ontwikkeling. Regelmatig vragen relaties ons of het verstandig zou zijn om af te lossen op de hypotheek. Vaak is de aanleiding dat men geen (rest)schuld wil overhouden. En men daarnaast een dermate lage rente krijgt op spaargelden, dat aflossen aantrekkelijk lijkt. Een groot voordeel daarbij is tenslotte dat de maandlasten daarmee dalen.

Ook al is het aflossen op de hypotheek nu heel populair, als financieel adviseur kijken wij altijd per klant of dit inderdaad de juiste keuze is. Dit hangt van diverse factoren af die in totaliteit beoordeeld moeten worden. Vraagt u zich af of aflossen op de hypotheek voor u interessant kan zijn, neem dan contact met ons op voor een goed advies hierover.