Bel mij terug !

Moet u binnenkort een nieuwe renteperiode voor uw hypotheek kiezen?

7 mei 2015 no comments Bax & van Beek

Jaarlijks moeten ruim een half miljoen huizenbezitters opnieuw een rentekeuze maken voor hun hypotheek, omdat hun huidige rentevast periode afloopt. Een degelijke keuze heeft een grote invloed op de maandelijkse lasten. In dit artikel leest u over de aspecten die bij de keuze van belang zijn.

Veel mensen kiezen een rentevast periode vaak op slechts één enkel argument. Bijvoorbeeld: wij gaan voor de laagste maandlasten en kiezen daarom voor 1 jaar rentevast. Of een ander veelgehoorde keuze: ik hou van zekerheid en kies dus voor 20 jaar vaste rente. Maar wist u dat u momenteel voor een rente van 20 jaar tot maar liefst 75% meer betaalt dan voor een rentevast periode van 1 jaar?

Een juiste rentekeuze kan u jaarlijks vele duizenden euro’s voordeel opleveren. Vandaar dat wij het verstandig vinden bij renteherziening ook daadwerkelijk een gedegen afweging
te maken. Uiterlijk drie maanden voordat u een nieuwe rentevast periode moet kiezen, krijgt u via de geldverstrekker van uw hypotheek een signaal hierover. Ook als u die hypotheek destijds niet via ons kantoor heeft afgesloten, adviseren wij u graag over de aspecten die bij deze keuze van belang zijn. We praten dan onder andere over de actuele renteverschillen tussen de diverse periodes, over het soort hypotheek dat u heeft, diverse soorten hypotheekdelen, hoogte van hypotheeklasten en natuurlijk over uw voorkeur. Aarzel daarom niet om onze expertise voor u in te zetten.

Join the discussion

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *