Bel mij terug !

Vergeet u niet uw Zorgtoeslag aan te vragen?

19 augustus 2019 Reacties uitgeschakeld voor Vergeet u niet uw Zorgtoeslag aan te vragen? Bax & van Beek

Helaas vergeten veel mensen toeslagen waar zij recht op hebben aan te vragen en dat is jammer, want de toeslag is nu juist bedoeld om mensen die het niet breed hebben financieel iets meer ruimte te geven.

Wanneer recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een financi├źle ondersteuning die de overheid geeft voor de kosten van de zorgverzekering. Aanspraak op zorgtoeslag bestaat vanaf 18 jaar. Als alleenstaande heeft u recht op zorgtoeslag bij een inkomen van 29.562 euro of minder. Voor samenwonenden is deze grens 37.885 euro. De hoogte van de toeslag hangt af van uw inkomen en bedraagt maximaal 100 euro per maand. Er is geen recht op zorgtoeslag indien het eigen vermogen aan het begin van het jaar meer dan 114.776 euro bedraagt.

Zelf aanvragen: let op datum 1 september!

De zorgtoeslag krijgt u niet automatisch. U kunt deze aanvragen bij de belastingdienst. De zorgtoeslag voor het lopende jaar kunt u op elk moment aanvragen. De toeslag achteraf aanvragen over het voorgaande jaar kan tot 1 september van het jaar erna. De zorgtoeslag over 2018 kunt u dus tot 1 september 2019 aanvragen. En de zorgtoeslag over 2019 tot 1 september 2020.

100 miljoen vergeten aan te vragen

Naar schatting 450.000 mensen hebben in 2017 geen zorgtoeslag aangevraagd terwijl ze daar wel recht op hadden. Er zijn geen aanwijzingen dat dit aantal nu veel minder zou zijn. Dat is natuurlijk te betreuren. Want het gaat hier vaak juist om mensen die het financieel niet breed hebben.

Wij helpen u graag Heeft u naar aanleiding van dit artikel de vraag of u wel of geen recht heeft op zorgtoeslag of wilt u ondersteuning bij het aanvragen hiervan? Neem dan gerust contact met ons kantoor op. Wij helpen u graag!